Visie

Op therapie en pastoraat

'Herberg' de Boven-INN

Ik zie mijn praktijk als een herberg en ik heet je van harte welkom in mijn praktijkruimte “de Boven-Inn”.

Je kunt er uitzoeken wie je bent geworden en wat er wat er wel en wat er niet bij je past. Klopt het beeld dat je van jezelf hebt? Waar ben je scheefgegroeid, waar een weg ingeslagen voor iemand anders? Waar heb je jezelf tekort gedaan?

Ik hoop dat je deze pleisterplaats na een poosje weer kunt verlaten, uitgerust, verkwikt en met nieuwe moed en de goede weg naar het leven terug kunt vinden.

Tijdelijk huis

De Boven-Inn is een tijdelijk thuis waar je op adem kunt komen, van een afstandje naar je leven kunt kijken en waar je kunt herstellen zodat je het leven weer in kunt gaan. Als gastvrouw van de herberg, wil ik graag dat mijn gasten zich veilig zullen voelen.

Gevoed worden

In de Herberg wordt gegeten en gedronken. Deze herberg wil je gezond voedsel aanbieden, zoals heelmakende woorden van God en je laten drinken van Zijn liefde. Je krijgt een uitgekiend menu aangeboden. Zo word je uitgedaagd om iets nieuws te proberen. Soms vreemde dingen waar je voorzichtig van proeft en het is goed mogelijk dat je zo nieuwe ontdekkingen doet over jezelf. Als gastvrouw wil ik zorgvuldig kijken wat bij jou past en wat goed is voor jou.

Verder op je levensweg

De gasten die in de herberg komen zijn op reis. Sommigen hebben obstakels op hun weg ervaren, en anderen zijn de weg kwijt, of weten niet eens waar ze heen willen. Als gastvrouw wil ik samen met jou kijken hoe je levensweg verlopen is De uitdagingen die herberg Boven-Inn je aanbiedt is om eerlijk naar jezelf te kijken, waarbij ook de schaduwkanten van jezelf zichtbaar worden.

Aandacht van de gastvrouw

Mijn taak als gastvrouw is “aanwezig zijn” wat betekent aandacht hebben voor de gedachten, de gevoelens en emoties die er op dat moment zijn en daar bij blijven. Met als doel dat jij je gevoelens serieus neemt omdat ze je kunnen helpen bij het ontdekken van de weg terug naar jezelf.

© 2015 Ans Boven. Website door Frederik Boven.