Over mij

Ans Boven stelt zich voor

Persoonlijk profiel

Als persoon

Mensen typeren mij als gastvrij, geduldig, rustig en liefdevol maar ook confronterend. Voor mij is het belangrijk dat mensen zich welkom voelen bij mij. Daarin wil ik een discipel van Jezus zijn. Van Hem leer ik dat genade en waarheid samen op gaan. Dat betekent dat ik eerlijk wil zijn tegenover mezelf en tegenover jou en de confrontatie niet uit de weg ga.

Ik wil ook in jouw pijn, verdriet, boosheid en somberheid graag met je in verbinding blijven.

Ik wil er voor je zijn.

Pastoraat

Ik heb veel over de mens geleerd uit de bijbel. Dit is een bron van wijsheid voor mij en ik geloof dat Gods manier van leven voor iedereen goed is. Ik ben christen en ik geloof dat God mij gebruiken wil om iets van Zijn liefde aan de mensen om mij heen te laten zien. Dit betekent niet dat God altijd ter sprake komt of dat ik mijn geloof aan jou wil opdringen. Ik geloof dat God de mens liefheeft en het geluk van ieder mens op het oog heeft en er naar verlangt dat je een 'heel'mens bent.

Ervaringsgericht

Je lichaam, je ziel, je geest, alles heeft met elkaar te maken en staat met elkaar in verbinding. Ik heb gemerkt tijdens mijn werk als kerkelijk werker,dat er bij veel mensen een kloof zit tussen hun overtuiging en hun ervaring. Daarom ben ik ook blij dat ik verschillende invalshoeken ken om met mensen te werken: je lichaam, je gedachten, je gevoelens of je geloof.

Geïntegreerd

Nu ben ik therapeut en pastor in één geworden. Ik heb hiervoor professionele methodes geleerd zodat ik nu mogelijkheden heb om mensen met alle aspecten van hun leven te helpen.Ik werk met jou in contact met jezelf, je lichaam, met de ander en met dat wat groter is dan jij.


Opleidingen en werkervaring

 

Transpersoonlijke
therapie

Transpersoonlijke
therapie

Bij Spectrum heb ik een opleiding afgerond tot therapeut. Deze opleiding op post-HBO niveau focust op het grotere geheel dat boven de persoon van de cliënt uitstijgt. Ik heb geleerd therapie in het bredere perspectief te plaatsen van mijn christelijk geloof.

Basiscursus
coachen

Basiscursus
coachen

Bij CC Excellence heb ik de basisopleiding coachen gedaan. Dit is een cursus professional coachen vanuit christelijke uitgangspunten. Ik heb geleerd om het niet voor anderen op te willen lossen, maar ze zelf de verantwoordelijkheid te laten houden voor hun situatie.

Godsdienstpastoraal
werk

Godsdienstpastoraal
werk

Bij VIAA (voormalig GH) heb ik een HBO-opleiding afgerond. Deze opleiding is gericht op theologie en pastoraal werk en alle manieren waarop religie in de samenleving vormgegeven wordt.

Kerkelijk
werk

Kerkelijk
werk

Bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Groningen werk ik sinds 2004 als kerkelijk werker.

Sinds een aantal jaren richt ik me binnen deze functie met name op het voeren van pastorale gesprekken.

© 2015 Ans Boven. Website door Frederik Boven.