Veelgestelde vragen

Voor nieuwe cliënten

Introductie

Praktijk Ans Boven is een éénvrouwspraktijk voor therapie en pastoraat aan volwassenen. De therapie wordt gegeven door Ans Boven, een gediplomeerd therapeute en ervaren kerkelijk werker.

Ik begin eigenlijk altijd bij hoe het op dat moment is. Uit het gesprek komt dan vaak al snel een werkpunt naar voren. Een werkpunt is iets waar jij tegenaan loopt, een situatie, een gevoel, een vraag of een gedachte. Jij bepaalt zelf of je aan dat punt wilt werken. En als je dat wilt gaan we daar mee aan de slag. Soms is dit door het werkpunt verder uit te diepen in gesprek,maar vaak zal ik een werkvorm kiezen om er op die manier mee aan de slag te gaan. Bij aanbod staan de verschillende werkvormen heel kort beschreven om je een indrukte geven. Zo ontstaat een proces wat heel dicht bij jouw ervaring aansluit.

Het voordeel van een kleine praktijk is dat je snel aan de beurt bent, in tegenstelling tot grote GGZ-instellingen. Persoonlijke hulp staat centraal. Ik heb dan ook geen wachtlijst.

Ik leef zelf vanuit mijn geloof, maar in hoeverre dit benoemd wordt, hangt van jou af. Ik sluit bij jou aan en zal mijn geloofsbeleving niet aan je opdringen. Het uitgangspunt van mijn therapie is om in het hier en nu te starten, daar waar jij bent en wat jou bezig houdt. Heb jij juist geloofsvragen dan zal het daar wel over gaan.

© 2015 Ans Boven. Website door Frederik Boven.