Aanbod

Vormen van therapie en pastoraat

Psychosynthese

De methodes van de psychosynthese zijn goed te gebruiken om verborgen delen van jezelf aan het licht te laten komen. Je verkent je innerlijke stemmen (zoals bv je perfectionist, je verlangende kind of je kritische ouder). Het doel is om te worden wie je ten diepste bent, dwz zoals God je bedoelt heeft. Deze omvorming is een traag proces, want niet de werkelijkheid verandert maar wel de manier waarop jij de werkelijkheid ervaart.

Lichaamsgerichte therapie

Je lichaam reageert op alles wat je meemaakt. Niet alleen jij maar ook ik als therapeut word me bewust van fysieke signalen: ademhaling, spanning, houding e.d. Zo wordt dit een ontmoeting in contact en verbinding tussen therapeut en client. Als therapeut geef ik mezelf als klankbord waardoor jij jezelf beter leert kennen. Je leert verbinding te leggen tussen je lijf, je verstand en je emotie. Door oefeningen kun je leren om anders om te gaan met jezelf.

Systemisch werk

Systemisch werk is een therapeutische methode die gericht is op familiesystemen. De dynamiek van het gezin waar je opgroeit heeft invloed in je leven. Het doel van de therapie is om verborgen belemmeringen in familiesystemen zichtbaar te maken. Dit levert inzicht in jezelf, in de dynamiek binnen je familie en jouw omgang met mensen in andere relaties. Dit inzicht levert acceptatie en begrip op en kan je helpen om te leren loslaten.

Gestalttherapie

Gestalt betekent geheel. Je kijkt naar dat deel uit het geheel wat op dit moment naar boven komt. Doordat je je behoeften leert waarnemen en serieus nemen ontdek je zo een richting die je op wilt gaan.

Pastoraat

Ik heb veel christelijke cliƫnten. Als je christen bent, zal je geloof ook invloed hebben op elk probleem dat je tegenkomt in je leven. Als pastor kan ik je helpen je ervaringswereld en je geloof op elkaar te betrekken.

© 2015 Ans Boven. Website door Frederik Boven.